Partaj

I lördags hade jag en liten inflyttningsfest. Vi var bara 4 pers men det var bra för då fick vi plats vid köksbordet att äta. Jag hämtade Maja vid bussen halv 5 och en timma senare hämtade jag Pia. Vi tände grillen och fixade sallad och potatisgratäng.







Eftar att ha ätit togs chips, ostbågar, jordnötsringar och godis fram som efterrätt.
Vi hade mycket trevligt innan vi fick skjuts av kära bror upp till parken för förära ÅFF-galan med ett besök.
Det var rätt mycket folk.

     

När vi skulle hem hade taxi självklart kö på ca en halvtimme. Vi raggde upp en kille (Joel) med en liten golf som jag erbjöd 100:- för skjuts hem, vilket han tog! Väl hemma gjorde vi te och åt lite mer snacks och godis. Kom i säng runt halv 3.

Vaknade vid 10 av att ryggen värkte. Efter en stund vaknade även Pia och Maja. Vi käkade godis och te till frukost. Nyttigt värre!! Pia drog ner till sinmormor för ett snabbesök innan hon skulle med bussen hem. Lagom till jag skulle skjutsa Maja till bussen började det att spöregna. Pia ringde o undra om jag kunde hämta upp henne på vägen, vilket jag självklart gjorde. När jag kom hem satte jag igång diskmaskinen och laddade en maskin tvätt.

Resten av kvällen spenderades vid tv och dator.

Anna

Fest!

I kväll ska jag ha lite fest, typ inflyttningsfest. Vi blir dock inte så många men det gör inget. Om vädret tillåter blir det en sväng till parken oxå.
Har dammsugit och vattnat växterna och funderar på om jag skulle köra en maskin disk kanske. Vi ska ju grilla sen och då kommer det ju bli mer disk, inte säker på att den får plats om jag inte diskar det som redan finns.

Ska ringa pappa o kolla när han kan komma och hjälpa mig borra upp hyllorna i vardgasrummet. Sen ska jag förbereda sallad och potatisgratäng tills mina gäster kommer. Maja från jobbet kommer oxå så jag ska hämta henne vid bussen sen, hon hittar ju inte här!

Nu är det dax att ringa kära far!

Ha det!

Solen skiner!

Jag har just ätit lite lunch och så fick det bli en liten Hello Kitty glass till efterrätt. Gott! Ska snart iväg och jobba, vilket inte känns så lustfyllt. Men men , det är bara 2 dagar kvar till helgen så jag reder mig.

Var på Rejmes igår och beställde tid för en felsökning. Hoppas felet är litet och billigt! Borde boka tid för service oxå men det får bli senare.

Maja brukar ha svårt att komma hem i tid innan jag måste åka till jobbet så idag fick hon bara vara ute en liten stund. Hon var lite sur först men insåg snart att sova är oxå jättekul. Gillar inte att ha katterna ute när jag inte är hemma. Dessutom är jag ju borta så länge när jag åker o jobbar och så länge får ingen av dem vara ute. Illa nog om de blir ute över natten. Har hänt 2 gånger bara som tur är, sover inget vidare när de inte är inne.

Ska nog hugga en glass till och lite te och sätta mig i soffan en stund.

Ha det!

Ledig måndag!

Vaknade även idag av att Lucifer skrek och ville ut. Men det var lika bra att jag kom ur sängen skapligt, jag har fått en massa gjort. Jag har tvättat 2 maskiner tvätt som fick torka ute! Jag har dammsugit hela huset grundligt för att få bort allt gräsklipp mina små älsklingar dragit in efter gårdagens gräsklippning.  Jag bakade en mjuk pepparkaka och lagade mat, allt innan jag sov middag. Efter middagsluren åkte jag till gropen och köpte ett par arbetshandskar som jag kan ha när jag klipper gräset så jag slipper få skavsår och blåsor. For vidare till Willys för att införskaffa fler klädnypor i trä, plast suger!

Efter att jag kom hem har jag bara slappat. Sitter nu på Facebook och farmar lite. I morron är det dax för jobb igen. Visst mycket den här veckan oxå. Suck...

Ska fixa lite te och ta en ryk nu!

Ha det!

Seg söndag.

I går firade vi min styvmammas 45-årsdag och det gjordes ordentligt!

Kom dit vid 3 hugget för att inta lite  mat och dryck. Det var ganska mycket folk redan när vi kom, syrran och jag. Fler blev det. Hon har ett gäng bröder och flerparten av dem var där med sina fruar och några barn och barnbarn.  Det åts och drackrs en hel del. Hon fick en förstoring av mina småsyskon på dem själva. En bra bild som jag tog här i trädgården. Av mig fick hon A4 stora förstoringar på var och en av kidsen. Hon har ju bara från det att de var små och fram tilld de slutade skolan. Tänkte att det kunde vara kul att ha kort  på dem som vuxna, eller nästa vuxen i Tonys fall då. Dessutom firar pappa och hon 23-årig bröllopsdag idag så vi knåpade ihop en kalender med bilder på Thina, Tim och Tony. Hon/de blev glada för de fina presenterna!

Jag hade inte tänkt vara kvar så längen men kom inte hem förrens 02:40!!!!  Längen sen jag var vaken så länge! Sov dock bara till 9 idag för Lucifer tyckte det var dax att gå ut då. Sov lite middag på eftermiddagen för att orka ta itu med dagens göromål.

På dagens agenda stod gräsklippning, dammsugning och tvättning. Har iaf klippt gräset.....  Kan dammsuga och tvätta i morron. Hade tänkt sätta upp lite på väggarna i sovrummet oxå men kommer inte så långt idag, jag är ledig i morron oxå så jag kan göra det då!
Nu står te på schemat och så lite tvtittande förstås.

Vi hörs!

Törs inte....

Skulle ha målat klart min källartrapp men törs inte. Jag har målat så långt upp som jag når med extraskaft men det sista måste tas ståendes på stege. Jag törs inte! Skiter i det tills jag hittat mod.
Hängde upp en ljusslinga, som jag fick av Kenneth och Sarah nått år när jag fyllde, runt fönstret och ner för trappan. Kommer bli myselyse till vintern.  Har redan bärjat planera för kommande julpyntande. Kanske måste jag köpa lite nya prydnader till mina fönster.

I morse vaknade jag före 6 av att det gjorde pissont i hela ryggen och runt höfterna. Blir så stel när jag sover. Gick upp och satte mig framför tvn ett tag. Värken släpper som tur är efter en stund. Hoppade in iduschen lite snabbt innan jag hämtade upp kattburen från källaren och begav mig till systeryster. Snape har ett sår på häger bog som behövdes tittas på. Jag körde honom till veterinären för koll. Han var såååå duktig kille. Protesterade knappt inget alls. Såret tvättades och så fick han en penicillinspruta och mer penicillintabletter att ta med hem.

Efter turen till veterinären åkte jag till banken och fixade lite. På väg hem började bilhelveten att bråka igen!!!!!!  Tog mig hem iaf. Trött pga tidig uppgång, veterinärbesök och en bråkande bil la jag mig för att sova lite middag. Hade tänkt sova 1½timma, men det blev nästan 4!!!! Sov skönt vill jag lova.

När jag vaknade kände jag hur satans hungrig jag var så jag slängde ihop lite Tacos! Mumma!! Åt framför tvn som vanligt! Har sedan dess bara suttit antingen franför tvn eller här vid datorn.  I morron ska det gås på kalas. Pappas fru fyller år. Lite sådär halvjämnt typ. Har köpt en present jag tror hon verkligen kommer att gilla!!

Hade tänkt lägga till lite bilder men jag måste flytta om lite på hårddiskarna innan jag kan tanka nya bilder så det får vänta.


P.S. Visst är det konstigt hur något kan ställas på sin spets totalt för att sedan falla åter på plats.

Medvind!

Rackarns vad det blåser ute!!!
Det blåser nya vindar på jobbet oxå. Maja har fått nytt schema med mer tid och så har Josefine fått lite timmar. Nu har jag två toppentjejer att jobba med! Me like!!!!!!  Det kommer att göra stor skillnad. Tack snälla Cheferna!!

Sitter och funderar på om jag skulle ta och slänga lite julmusik med Magnus Carlsson i cdn...  Tidigt kanske men han sjunger ju såååååå bra, dessutom var jag la på den skivan redan tidigt i våras om jag inte minns helt fel.

Fick massage idag! Lagom öm nu kan jag lova. Kommer kanske få blåmärken igen men det gör inget. Pernilla är en superbra massös. Hårdhänt men bra.

Är det nån som vet när alla braiga serier kommer igång igen efter sommaren?? Jag kollar ju inte på " vanliga" kanaler längre. Kollar bara på Animal Planet och Discovery Travel & Living.

Nu ska jag ladda Magnus och så fixa lite te. Kanske ta en liten shoppingtur på adlibris.se också!

Ha det!

2 månader.

I morron är det 2 månader sen jag flyttade in i huset. Det känns som om jag bott här längre dock. Var hemma hos syrran förut och det har alltid känts som hemma, hon bor kvar i huset jag bodde i förut, men nu känns det inte som hemma längre. Jag bodde ändå där i 3 år. Bäckfallsvägen är hemma nu. Att köpa huset och flytta hit var nog det bästa jag kunnat göra! Katterna trivs som bara den nu när de kan vara ute. Till och med fegisen Lucifer tjatar om att få gå ut. Mina grannar bakom mig, Peter & Maria, trivs jag jättebra med. Gillar verkligen dom.



Nu har jag nästan allt! Nu fattas bara en man i mitt liv sen är det komplett. Känner du nån som skulle passa mig, skicka hit han på fika eller nått. Har egentligen bara ett krav, han får inte vara allergisk mot katt! Är han inte det är jag öppen för förslag! Självklart har jag la fler önskemål men det kan man ta allt eftersom.


Ha det!


Host host och host...

Jag blev förkyld den 1 augusti och låg däckad hemma i 6 dagar. Nu efter 11 dagar hostar jag fortfarande en massa, rätt tröttsamt vill jag lova. Jag vill komma igång med träningen igen efter sommaruppehåll osv.

Hur som helst. Sen telia snodde mitt nät har det ju gått en del tid. När jag inte hade tv eller nät att roa mig med blev en hel del böcker lästa. Hann kolla på ett gäng filmer oxå. För att inte tala om hela säsong 1 av Heroes.  Men så kom både nät och tv tillbaka lagom tills jag blev förkyld och då orkade jag inte sitta vi datorn. Tv däremot har jag sett en hel del av.
 
Förkylningen sabbade en massa saker för mig. Jag orkade inte klippa gräset så det växte och blev långt. Klippte både i fredags och i går för att få ner det på en längd jag slipper skämmas för. Hade jag haft en karl hade ju han kunnat klippa det. Likaså stannade mitt måleriprojekt i källaren av helt. Jag har fortfarande en del kvar att måla i källartrappan men nu måste stegen in så jag når. Ska ta det till helgen kanske. Själva hallen i källaren är dock klar. Städade av därnere i går och la på mattor. Nu ska jag bara hitta en lämplig tygbit till det lilla fönstret och kanske nån möbel att ställa dit.

Nästa projekt är all måla om hallen här uppe. Den ska bli vit och svart hade jag tänkt. Nu är det nån gulvit färg på väggarna och nån rosaton i taket. Jag vill ha vita väggar, vitt tak och svarta taklister. Ska orka måla hatthyllan och skostället svart också så blir det nog skitfint. Kankse köpa nya mattor oxå.

Nu är det snart dax att åka och jobba igen. Hoppas det inte är så mycket tvätt kvar till mig. Borde försöka slänga ihop nått att äta innan kanske men jag har sån idétorka när det kommer till matlagning. Skittrist att laga mat ju.

Ha det!

England

Den numer årliga trippen till England började den 13 juli lite för 6 på morgonen.
 Jag, Maria och Björn åkte ner och hämtade mamma sen drog vi till Skavsta. Kom fram i god tid. Maria har problem med ett ben så hon hade ordnat med en rullstol på flygplatsen. Inte för att jag tycker att det är bra att hon har ont men vilken lyx att ha en rullstolsburen medresenär! Vi gick före i alla köer. Vi fick iofs vänta till sist med att gå på planet men vad gör det när det finns plats redan reserverad för oss(Ryanair har annars policyn att sitt där du vill typ). Jag hamnade på raden framför de andra, längst fram, inga problem med benutrymme där inte!
 


Flyget gick som vanligt fort och vi landade på utsatt tid. Väl på plats på Stanstead väntade en ny rullstol. Samma sak här, förbi alla köer och minmal väntetid. Sisst av planet men först genom passkontrollen. Vi hämtade våra väskor och mer eller mindre sprang ut för att ta ett bloss. Efter en välbehövlig rökpaus gick vi ner för att ta bussen hem till Jacki där vi skulle bo.



Vi missade bussen med en ½ minut.... Men men, de går varje halvtimma så vi hann med lite mer röka innan nästa kom.
Väl hemma hos Jaci packade vi upp lite innan vi gick ner på stan fär lite lunch. Vi gick till en Thairestaurang som ligger i grannkvarteret. God mat men ganska liten portion. Efter lunch knatade vi hem igen för att sova lite middag. Senare på kvällen gick vi åter ner på stan och kollade läget lite. Käkade en hamburgare på ett litet fettstinkade hak innan vi gick hem igen.

Tisdagen var vigd åt en busstur till närliggande byn Saffron Walden. En liten pittoresk helengelsk by. Mysig som bara den. På torget var det marknad men om den var så mycket att ha är tveksamt.  Det är det gamla vanliga, precis som hemma, kläder och krafs. Mamma hittade dock ett stånd som lockade.........



.... kaffebröd och bakverk! Jävligt frestande men trots detta var det ingen som köpte något. Vi skulle nämligen till Kings Arms för att käka lunch. Kings Arms är en gammal pub, vet dock inte från när den är men den är gammal! Vi käkade tradiotinella sandwichar. Gott!! Vi sprang in och ut i en mängd olika affärer. De andra handlade nog något men jag kan inte minns att jag köpte något mer än vatten att dricka.



St Mary's kyrkan är stor som en katedral coh byggdes nån gång på 1600 talet enligt killen på puben.




Efter en hemsk bussfärd hem gick vi till Pizza Hut för kvällsmat. God pizza!

På onsdagen var tänkt att vi skulle åka ner till London men det var ingen som var särskilt sugen på det. Jag har ju varit där flera gånger innan. Vi tog tåget till Cambridge istället. Tog inte en enda bild där! Vi shoppade en del, jag såg till att Lucifer fick en likadan bricka till hans halsband som tjejerna har. Cambridge är ju en ganska "fin" stad så allt var så dyrt. Vi blev inte så långrandiga där utan tog snart tåget hem igen.

Tordagen spenderades i Harlow, 20 minuter från Bishops Stortford. Här finns ett stooort shoppingcenter med mängder av affärer. Köpte en massa strumpor och 3 par jumpadojjor.  Orken tog slut innan affärerna gjorde det. Vi käkade lunch på MCD för ovanlighetens skull. Senare på kvällen vill Jacki och Andy bjude på traditionell engelsk middag. Vi intog matsalsbordet och åt och drack gott. Senare bröt värsta åskvädret ut, det blekte och small som bara den. För att kunna röka på maten togs en massa paraplyer fram.  Där stog vi i spöregnet och rökte.




Fredagen innebar hemresa men innan det hann vi med en sväng på stan och lunch på The Jolly Brewer, en pub med världens godaste burgare! Efter lunch gick vi hem till Jacki och tog en snabbfika innan vi var tvugna att ta bussen till flygplatsen.
Precis som vid ankomst gick vi före alla köer och slapp stå i timmar vid säkerhetskontrollen. Tyvärr drog ett nytt åskväder in över stanstead så det plan vi skulle flyga med hem kunde inte landa. Var iofs inte bara vårt plan som hade problem. Tydligen hade 2 plan träffats av blixten, visserligen ofarligt men det skakar visst en del. Många var skitsura över förseningarna men jag tycker bara det är larvigt. Det handlar inte om att Ryanair vill sabba för folk, det handlar ju om säkerhet. Folk är bara så dumma ibland. Vi lyfte 1 timma och 40 minuter för sent men var bara en timma sena hem.

Kanske har jag råd att åka nästa år igen men det återstår att se. Jag måste ju kunna betala huset till att börja med. Nöjen får vänta.

Nu ska jag fixa klart allt innan jag måste åka och jobba igen.

Vi hörs!

Tack snälla!!!

Så jävla kul det är att komma tillbaka till jobbet efter att ha varit dyngförkyld i en vecka och inse att den som jobbat innan mig fullständigt skitit i allt vad gäller tvättstugan. Lämna 4 maskiner mangling till mig. jag tycker det är så snällt! Fattar inte att det ska vara så jävla svårt att få något gjort!! Att bara hinna med en maskin på hela dagen är för mig ofattbart, särskilt när de under en tid var 2 personer.

Seriöst kära vänner kanske det är dax att jag ser mig om efter ett jobb som inte suger musten ur en hela tiden. Alternativt gå en kurs i att skita i saker och ting.

Suck!

Nät igen!

I lördags kom nätet tillbaka men då var jag för sjuk för att orka använda det. Tvn dök upp i måndags vilket var bra eftersom Heroesboxen just tagit slut.
 
Jag ska blogga om england snart, blev inte så mycket bilder dock men ni får la hålla till godo med det som blev. Nu ska jag snart åka o jobba. Borde ha varit hemma i dag också men då blir det panik på jobbet eftersom de som ska hjälpa till inte vill..... Men men, det ska visst vara relativt lugnt så jag hoppas det inte kommer in en massa folk.


Vaknade med nackspärr i morse, inget kul alls! Har fortfarande inte släppt av så jag kan inte röra huvudet åt vare sig höger eller vänster.

Återkommer senare med lite bilder från england...