Gegga!!!

Tidigt i morse, 5.25 eller nått, kom ett sms från Nathalie. Hon undrade om jag hade lust att hänga på ut till stallet där hon rider för att hålla henne sällskap. Ja, jo det kunde la jag visst göra. Hon hämtade mig vid 17 hugget. Hon hade redan varit ute i stallet och gjort den trista biten, mockat, matat och vattnat. Hon fixade till hästen, Ferrari heter den visst. Efter diverse pyssel var hon klar för avfärd. Tanken var att hon skulle låna Vrånghults paddock och för att ta sig dit måste man gå längs med en hage av nån typ, sen över en åker för att slutligen komma upp på grusvägen vid Vrånghult. Detta kan ju tyckas enkelt. Men att göra det i bäckmörker är allt annat än enkelt!!

Hästen hade inga större problem att ta sig fram, men jag! Jag gick där bakom hästrumpan och hoppades att jag skulle komma fram levande, eller iaf någelunda ren. Hela stigen var bara lera och gegga! Den hade nog inte varit roligare i dagsljus men i mörker var den inget kul alls! Men hur som helst gick det bra, jag kom fram levande och ren.

Nathalie började värma upp hästen. Där stod jag i ett hörn och glodde. Påpälsad som om det vore 20 minusgrader. Efter en stund började hästen trillskas lite, ville inte göra som Nathalie ville. Tillrättavisningarna sket hon blankt i. Sedan kommer 3 småtjejer upp till paddocken med en liten häst. Nathalie såg inte att de kom men det gjorde hästen! Vet inte riktigt hur det gick till men helt plötsligt ser jag att Nathalie trillar av hästskrället!!! Fatta så rädd man blir!!! Hon lyckades dock dämpa fallet med armbågen som nu gör ont. Hon blev nog lite rädd men gav sig upp på hästen igen. Hon red en liten stund till innan vi gick tillbaka till stallet.

På nått mysko vis såg jag bättre på vägen tillbaka. Hästar är inte så vana att ta hänsyn till oss med kortare ben än dom så hon klev på bara, jag gjorde så gott jag kunde för att hålla jämna steg men det sket sig. Jag hamnade på efterkälken rätt snart. Nathalie gjorde hästen klar för natten och sen åkte vi hem!

Nu funderar jag på om jag ska orka plocka ur diskmaskinen, dumt att det inte sker med automatik ju!

Ha det!

Anna


Advent!!

Vanligtvis brukar jag inte fuska med adventspyntandet men i år kunde jag inte ge mig till tåls till nästa vecka.
Jag putsade fönstren för jobbet i torsdags och i går hängde jag upp gardiner och stjärnor. Jag har köpt nya stjärnor, mina andra är 15 år gamla. Stora pappersstjärnor blev det denna gången. Svarta i vardagsrummet, lila(självklart) i sovrummet och så vita till övriga fönster.



Stjärnor och gardiner är från Netto. Billiga och mycket fina!



Stor fin stjärna från Rusta!



Lila stjärna från Rusta. Svart smidesljusstake efter mormor köpt på GeKås i Ullared!



Vit stjärna från Netto.

Tomtarna får dock vänta ett tag till innan de kommer på plats. Förra året blev det inte mycket pyntat alls. Mormor dog ju straxt före jul så det kom lixom av sig lite. Men i år SKA jag pynta på riktigt! Ska åka ut till Tobbe nån dag och titta ut en gran oxå! Köpte en plastgran förra året men den får allt stanna i lådan i källaren. Riktig gran ska det vara! Nu är det dax att fixa lite te och sen slå mig ner i soffan med min braiga bok.

Dean Koontz,Livstid,om nån undrar vilken bok det är!

Anna


Ägg!

Jag har ätit 5!!! ägg på 2 veckor! Utan att bli sjuk! Fatta det eller!!! Efter att inte ha ätit ägg på 3 år smakar det jävligt gott vill jag lova!

Så vad mer har hänt sen sist då...

Jag var i England för lite Julshopping, blev inte så mycket handlat dock men kul var det!
Jag har ju jobbat en massa oxå, men det är ju inget nytt....

Vi ska  snart ta vårt nya hotelldatasystem i bruk, det ska bli skönt! Slippa sitta och skriva räkningar förhand!

Har ännu inte åkt på nån grissjuka och slipper la det förhoppningsvis oxå, föll för grupptrycket och ska vaccinera mig med alla andra här på jobbet. Jo jag jobbar ju just nu.

Annars är la allt precis som vanligt, tror jag.

Anna

Tappad lust.

Lusten tappade jag för ett tag sen och har inte riktigt hittat den än....  kanske kommer tillbaka snart, vem vet!