Farväl.

Idag har vi begravt farmor. Det var en mycket fin ceremoni med en alldeles utmärkt präst. Hon låtsades inte att hon känt farmor utan sa; jag har fått berättat för mig att Hertha var en... osv. Skitbra tycker jag. Blommorna var himla fina, våra från barnbarnen var superfina. Sonja på trädgårn är suverän.





Efter seremonin var det smörgåstårta och kaffe hemma hos pappa. Nu ska jag bara slappa i soffan resten av kvällen. Det tar på krafterna att gå på begravning.

Sov gott lilla Farmor!

Anna

Ledig måndag.

I dag har jag varit ledig, skönt. Har inte gjort ett jota på hela dan, eller jo lite har jag fått gjort.
Jag har hämtat pengar till syrran som hon ville låna till fredag, jag har sovit middag i 2½ timme och lagat mat.
Avancerat värre, spagetti och kättfärssås.



Gott var det iaf.

Katterna harslappat lika mycke som mamma idag, ingen har nån ork till nått. Eller förresten, kom just på att jag fick en massa gjort i morse ju. Vi var hos farmor och plockade lite i allt igår. Det blev lite saker att ta hem, bl. annat några lampor. Dessa har jag kopplat om och hängt upp.

  

Jag passade oxå på att ta ner alla kort på mig och mina syskon. Jag fick oxå ta "kusinkortet". Vi samlade ihop oss alla farmors barnbarn och gick till fotografen 99. Ett kul kort att ha eftersom alla mina syskon finns på kortet.

 

Katterna ja, måste ju klämma in lite bilder på dem oxå.


Maja myser på soffryggstödet.


Tiny myser på fåtöljryggstödet


Lucifer myser på "sin" stol. Ser ni hur hårig den är, ingen som vill sitta på den vill jag lova.

Jo, det var la det hela för idag. Ska kolla på tv och dricka te nu.

Ha det!

Bååååååååååååååååååååååååååååååååååring.

Här har man längtat efter lite lugnare tempo på jobbet som bara den, och när det väl händer har man bara aptråkigt. Alla gäster hade checkat in före 18:00, all tvätt blivit omhändertagen, räkningarna skrivna och pålägget färdigskivat. Sitter och slötittar på Stjärnor på is, inget vidare kul. Tacka vet jag när det är lite lagom att göra. Om jag inte redan fixat liggarblad för resten av året kunde jag roat mig med det. Inte heller har det ringt så mycket. ett samtal sen jag kom. Saken är ju den att man har så tråkigt så det blir svårt att ta sig för något alls. Vill bara att klockan ska bli 22:00 så jag får sova!


suck....

Aj som faan, beviset!

Vi fick massage i tisdags. Efteråt känns det som om jag blivit sparkad på. Nu kan jag visa bild på hur mycket hon tar i. Jag har värsta blåmärket på höften efter massagen!



Jag vet med säkerhet att jag inte slagit i något för att få ett blåmärke så det kan bara vara efter massagen.

Ujja!

Fy fan vad jag är bra en gång till.

Det här brevet fick jag för mer än 8 år sen av en gäst som jag bokade in över midsommarhelgen 2000 hos oss. Jag visste inte då att vi skulle ha stängt, när det blev uppenbart bokade jag in gästerna på ett annat hotell. Det visade sig senare att gästerna inte skulle bo på hotell iaf så jag avbokade det rum jag bokat åt dem.



Alltid kul när man får brev/kort av nöjda gäster. Ännu roligare när det är adresserat till just mig!

Ledig Fredag.

I dag hade jag tänkt göra absolut ingenting. Men så blev det inte.
Ungen ringde vid 10:30 och undrade om vi kunde åka till stan och shoppa lite. Ni som läst föregående inlägg vet ju redan detta. Så vi åkte till stan. Hamnade på IKANOHuset.



Väl där knallade vi runt  på en massa ställen. Ställen jag vanligtvis inte går in på. Men Nathalie skulle handla där så vi gick dit. Jag hittade en tunika/klänning på Gina Tricot. lila så klart. Den kosta bara 49:- så om jag aldrig använder den så har jag inte slösat så mycket.



Vi gick vidare till H&M. Där finns prylar till mig. Korgen blev ganska full fort.



Fyllde på förrådet av strumpor. Hittade en ny nessesär och lite våtservetter, allt med Hello KItty.



Det blev hela 9 par strumpor!

Vi gick vidare till några andra ställen för att sedan landa på Linds för lite lunch.
Vi tog pizzabuffén.



Jag tyckte inte pizzan var så god men kasslerpotatisgratängen smakade bra,lite vitlök hade gjort den ännu bättre.
Var helt död när vi kom hem så jag sov middag i 3 timmar nästan.

Det var det hela!

See ya!

Leka brandman part 2

Jaha, så har man lekt brandman igen! Det var kul!
Vi samlades på jobbet 12:30 för att åka ut till Räddningstjänstens övningsfält i Lilla Aska, eller vart det nu ligger. Väl där träffade vi kursledaren Peter(efternamn minns jag inte).



Peter visade lite bilder och höll ett litet föredrag om allt som rör bränder osv. Intressant! Jag lärde mig en massa bra saker. Han pratade om de olika släckverktygen och vad man släcker med dessa. Man kan ju inte använda vatten till allt. Mitt i allt fick vi lite fika, bulle och kaffe, eller som jag , bulle och te. Självklart var vi rökare tvugna att ta en ryk också.


Jag till vänster, Susanne i mitten och Daliborka till höger. Var Maja var minns jag inte.

Efter fika och ryk var det lite mer pratande av Peter. När han hade pratat färdigt blev vi ombedda att byta om till övningsuniform. Tjena så snygga vi blev.


Chef Elisabeth till vänster, jag i mitten och Susanne till höger.

I samlad trupp gick vi bort till platsen där vi äntligen skulle få testa att släcka bränder. Det visade sig vara några plåttunnor fastsatta i ett betongfundament som fylldes med en skvätt vatten och bensin. Peter skickade in en tänd tändsticka och de sa fluff så brann det.



Först fick vi testa en Kolsyresläckare. Detta verktyg kräver en mer närgången insatts.

     
Jeanne                               Daliborka                           Chef Fredrik                      Kanya

Efter detta var det dags för Pulversläckaren. Detta verktyg kräver inte en lika närgången insatts. Peter berättade att man med en pulversläckar kan hjälpa till att släcka en brand utan att ens rikta munstycket mot själva branden, det sprider sig bra ändå. Han sa att om det brinner i ett rum kan man öppna dörren bara så pass att munstycket kommer igenom, klämma igen dörren lite för att hålla det på plats och sen tömma behållaren. Sånt som kan vara bra att veta!

           
Maja                         Chef Elisabeth        Praktikant Erika    Chompoo                Kannika (Miau)      Susanne


Jag


Efter att alla provat den var det bara skumsläckaren kvar. Nu är det ju så med skum att det isolerar mellan brandmaterialet och syret så det kan inte brinna mer. Därför kunde bara en av oss testa det verktyget. Alla tittade på Fredrik så han fick prova den.


Chefen in action!

Resultatet blir så här...




Vi fick oxå prova att släcka en brinnande docka.



Efter detta skulle Peter visa vad som händer om man försöker släcka kokande matolja med vatten. Tyvärr var jag inte snabb nog så nån bild på detta finns inte. Efter detta var det en liten sammanfattning med några fler exempler på olika brandförlopp med bl.annat damm och papper indränkt i bensin. Allt utfört med några värmeljus och ett litet stearinljus.

Vi hade en mycket rolig och givande dag. Man fick sig en och annan tankeställare.

Nu ska jag dra till La Stada med ungen och shoppa lite, eller, hon ska la shoppa lite.

Ha det!




Leka brandman....

Den 15:e ska vi ha brandutbildning på Räddningstjänstens övningsområde. Har ingen aning om vad vi får göra men kul ska det bli iaf.
Tidningen Restauratören ska komma och göra ett repotage om det hela. 


Om jag bara finge gå och lägga mig nu, har skallebang och är skittrött.

På återseende.

Sorglig dag.

Idag kl. 12:39 ringde Thina mig på jobbet. Hon berättade att farmor gått bort. Tydligen mådde farmor skit igår och när pappa och Therese kom dit hade hon hög feber. Therese tyckte det var lika bra att hon åkte in till sjukhuset. Så blev det. Läkarna visste inte vad som var fel men de kunde inte få ner febern vare sig i gårkväll eller nu i morse. Min farbror och hans fru som hade ärenden in till stan åkte upp till sjukhuset för att hälsa på. De hann bara dit så var hon död. Det gick så fort. När Thina ringt mig ringde jag min kollega som kunde komma in lite tidigare så jag kunde åka upp till sjukhuset . Ringde mina bröder och berättade vad som hänt oxå. Pappa och dom mötte upp på sjukhuset. Hon var så fin min farmor. Låg bara där och sov, såg det ut som iaf. Efter en liten stund kom min kusin Linda och hennes kille, åh så hon grät. Det har vi i och för sig gjort allihop. Nu känns det rätt lugnt, Farmor slipper värken och har återförenats med Farfar, Thomas och Jonna. Det värsta är ändå framför oss.... begravningen. Usch och fy blä.


Anna

Det var tider det!

Jaha...  idag ja..... Jag tog med Mormor på en shoppingtur. Först till Modecentrum för att köpa en ny kappa och lite underkläder. Gick smärtfritt, nästan iaf. Mormor ville ha en ny handväska vilket hon hittade där. Jag ville oxå ha en likadan men fatta eller! Det fanns bara en kvar så jag får snällt vänta och hoppas att de får hem fler. Sen styrde vi kosan till Gropen för att fixa en ny dammsugare. Jocke fixa lite specialpris så mormor var nöjd. Sen vidae till Sandelius för en räkmacka och en kycklingpanini. Gott!!! Därefter till Willys för ett snabbesök. Efter detta hem till mormor för att äta och provköra nya dammsugaren. Ska köpa en likadan när min inte vill vara med längre.


Har just installerat Nero så jag kan bränna mina bilder.  Måste ju gå igenom alla bilder för astt se vad som ska brännas och inte. Gud så många bilder man sparat. Brände resbilderna från i år så mamma kan kolla på dem när hon vill. Åhhhhh vad jag längtar till Januari. Det är bara 106 dagar kvar tills vi åker. Det är ju tur att tiden går fort. Kom just ihåg att jag måste köpa ett minneskort till, ja till kameran alltså. Vad jag vet finns inga för människohjärnan att köpa ännu. Tänkte ta typ 2000 bilder nästa gång vi åker. Men det är vad jag tänker, vad jag gör är en helt annan sak.

Helgen innebär jobb igen. Tror jag har en massa folk till frulle på söndag, skitskoj, inte!

Återkommer efter helgen med en uppdatering.

Ha det!