Julafton 2009.

Dagen började lugnt. Jag vaknade tidigt och slappade i soffan en bra stund. Efter det dukade jag bordet.



Efter det en snabb dusch och sen hämta Bror med Fru vid bussen och sen mamma hemma hos henne. När vi kom hem började vi fixa till maten. Vi hade inget stort julbord eftersom ingen av oss är sådär överförtjust i fisk.



När det var klart åt vi!



Och åt gjorde vi! Varför ska man äta så mycket? Man bara äter och äter, spelar ingen som helst roll att man redan är proppmätt, man får alltid plats med lite till.



Efter att vi ätit jäste vi i soffan fram till Kalle då det var dax för efterrätt. Ostkaka, grädde och jordgubbssylt. Sarah hade bakat supergoda wienerbröd som vi också smaskade på. 
Lite julklappar delades ut och ganska snart efter det var det dax att köra Kenneth & Sarah till bussen och mamma hem. Åkte vidare till pappa för med firande och mera mat. Jag var inte alls hungrig men man äter ju iaf.




Efter maten var det dax att dela ut MÅNGA paket.

     

Många trevliga julklappar blev det till mig. Pappa blev dock gladast för sin julklapp från oss ungar.



En bowlingväska på hjul!

Nu ska jag göra mer the och försöka kurera min onda hals!

En bild på några av mina klappar får avsluta detta inlägget.



Julfest med jobbet.

Den 22/12 hade vi den årliga julfesten med jobbet. I år, liksom förra året, gick vi till Strandgatan 2 för att äta julbord. Förra året var de precis nyöppnade och saknade rutin så vi ville ge dom en chans till nu när det borde vara varma i kläderna. Tyvärr måste jag säga att det inte var mycket bättre denna gången.....

Det var skitsvart där maten stog och skyltarna som talar om vad saker och ting är låg i en hög på sidan om. Köttbullarna var ok smakmässigt men konsistensen var mysko, gummiaktiga. Grymt besviken.




Efter maten undrade Fredrik om vi ville spela bowling, och det ville vi.
Tyvärr var deras skor livsfarliga. Jag är van vid att man kan glida på skorna men här var det tvärstopp. Många av oss snubblade och fick övertramp. Själv gjorde jag mig illa i bäckenleden så jag kunde inte spela utan att det gjorde apont. Men de nadra spelade och hade kul.

     

Maja, som förövrigt var fullast, var nöjd med resultatet. Josefine vann nog tror jag. Thai-tjejerna spelade ihop.

När vi spelat färdigt gick vi tillbaka till hotellet där vi skilldes åt för hemfärd. Jag körde hem Josefine inna jag for hem till byn. Ingen kul resa kan jag lova. Söstorm och moddigt som bara den. Det gick inte fort, höll som mest 70 men då blev jag rädd så jag kröp ner i 60 igen. Tog mig hem iaf.

Tack Fredrik & elisabeth för den trevliga kvällen och de fina julklapparna!!




Anna

Födelsedagsfirande!

Jag firade min födelsedag i söndags! Med bara min absolut närmsta familj närvarande var vi ändå 14 pers, då saknades en bror med fru och 2 brorsbarn och styvbrorsbarn. Många blir det.....

Det var mycket trevligt och jag fick många fina presenter bl. a. en bok, nya teflonstekpannor, tomteskål och ljusstake för värmeljus.



Det är kul med kalas men ack så påfrestande, jag är ju van vid att det alltid är lugnt och tyst hemma. När alla hade gått fyllde jag diskmaskinen och satte mig i soffan och gjorde inget mer den dan.

Det var en mycket trevlig födelsedag!

Anna

Happy Birthday to me!!!

Om ca 1 timma har jag andats luft i 36 år.  Innebär detta att jag är medelålders nu?? Yngre medelåldern iaf.
Skitsamma...


I dag har jag gjort en massa trevligheter.
Jag vaknade före 6 (som vanligt) satt och slöade i soffan med katterna fram till 8 då jag tog tag i dagen. Började röja så att granen skulle få plats. Runt 10 tog jag ut bilen från värmen i garaget och åkte ner till Willys och handlade lite. Därefter for jag ner till Tobbe i Broddebo för att hämta granen. Hans dotter Frida var hemma så jag fick börja med att bygga duplolego lite. Sen blev det lite fika innan vi bylsa på oss en massa kläder för att pulsa i djup snö ner till min utvalda gran.

Tobbe sågade och jag tittade på, för det är la så det ska gå till, eller?? Sen hjälpte jag till att bära upp granen till bilen. Vi (läs Tobbe) snörde ihop den lite så att den fick plats i min lilla röda fara. Vid det här laget hade Frida tröttnat på att dela med sig av sin far så hon tyckte jag skulle åka hem. Vilket jag gjorde, jag hade ju lite annat att pyssla med.

Väl hemma fick jag pule i evigheter för att få granen att stå i foten utan att vippa. Det slutade med att jag fick fästa ett snöre i väggen som håller den uppe. Den är STOR!!!!!!  Men ack så fin! När jag väl fått den på plats klädde jag den. När den var påklädd kollade jag på julfilm, har sett den förr men just nu bubblar julstämmningen i mig. Massa snö och kallt, kan ju inte bli bättre! Fick dammsugat oxå, mycket brr blir det!

Efter dammsugningen var jag vrålhungrig så jag tog ut röda faran igen och drog till Tobbas för lite käk. Hemma igen åt jag och sen gav jag mig på att baka lite. Resultatet blev bra! Ska baka mer i morron. Nybakta bullar smakar alltid bäst!

Om jag orkat skulle jag tagit bilder på det jag bakat idag men jag orkar inte. Försökte ta bilder på granen men det suger fett att försöka få fram det vackra när kameran vill ha blixt, ska man dumpa blixten ser man fan inget. Jag tar bilder i morron när det är dagsljus!


Nu ska jag slappa lite igen!

Ha det bäst!

Äntligen snö!

Äntligen har den kommit, snön! Så mycket mysigare nu.
Lucia idag, inte en jävla endaste en har jag sett! Kom ingen och lussade för mig på jobbet.

Ja ni, tiden går så fort. Jag är klar med alla julklappsinköp och skinkan är köpt! Ska rulla köttbullarna dan före dan.

Om jag orkar ska jag baka lite fikabröd tills jag fyller år i morron men troligtvis orkar jag inte så det får la bli till helgen. Mycket jag ska hinna den helgen.... städa, baka, baka tårta, hämta julgran, klä julgran och ha kalas....  Men men hinner jag inte så hinner jag inte. Och bakaproblemet är ju lätt att fixa, det finns ju trots allt dom som får betalt för att baka....

Nu ska jag kolla film!

Ha det!

Ett år går fort!

I onsdags var det 1 år sen min mormor dog. Fattar inte vart tiden tar vägen. Förra året när jag kom hem den 9:e stod en bukett rosor och en ask alladinhjärtan och väntade på mig i köket. Det gjorde det inte i år. Den pE spenderades istället hos doktorn. Jag har haft så jävla ont i bäckenet och ett dyrt bekök hos kiropraktorn hjälpe inte så jag ringde vårdcentralen. Fick faktiskt tid!!!  Läkaren klämde och kände men trodde inte att det var en inflammation i leden som kiropraktorn gissade på. Lämnade lite blodprov för att se om man kan se en inflammation på så sätt. Om inte trodde läkaren att det kan vara nått reumatiskt!!!  KUL va?? Skapligt inte!!! Hur som, jag fick lite antiinflammatoriska piller och har idag knappt inte ont alls så jag antar att det var en inflammation iaf.

I dag har jag varit ledig. Har målat en massa ramar jag köpte på IKEA så nu är de svarta och fina. Ska ha katterna där i sen, JO dom får plats!Tänkte ta bilder och visa men jag har ju lånat ut min kamera så det sket sig!

Har funderat i flera på om jag skulle orka laga mat eller om jag ska åka och hämta nått. Båda känns lika jobbiga.....

Jobba ihelgen igen, sista för i år! Jobbet flyter på mycket bättre nu sen vi kom igång med datasystemet. Skönt! Synd bara att det inte finns ett datasystem som sköter tvätten oxå. DET skulle vara skönast!

Måste ta tag i matfrågan nu......