Kungabröllop

Så har det äntligen hänt. kronprinsessan är förlovad med sin Daniel. Undrar vilken utdelning det haft om man spelat på den här dagen.  Grattis till Dom säger jag.

Sitter på jobbet och gäspa, alla gäster har kommit så nu väntar jag bara på att klockan ska bli 22 så jag får gå och sova. Känner mig lite halvklen, kanske håller på att bli förkyld. Frös som faan i går när jag skulle sova och vaknade täppt i näsan som den. Släppte dock efter lite varmt te, men det kan vara nått på G. Passar sig inte just nu eftersom jag ska jobba så mycket nu.

Kollade lite på Den rätte för rosing förut. VILKET JÄVLA SKÄMT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Hur faan kan kanal 5 slösa pengar på henne?? Och vad är det för killar som söker då? Inte har de sökt för att hon är så smart eller intelligent iaf. 




 Vart är världen på väg????

En liten söt snopp.

Så var ännu en helg till ända. Tiden går bara så fort. Jag har jobbat i helgen, hände inte så mycket. Kollade på Melodifestivalen och skämdes. Inte för att jag kollade utan för att det suger ju så. Så jävla dåligt! Om det här är det bästa vill jag inte veta hur dåligt det sämsta är.
Ändra röstningssystemet så att de låtar som får högst poäng går vidare till final. Inte en massa jävla tjaffs!

Pia lånade min bil i helgen för att åka på kalas nere i skogen i Österbymo. När hon kom tillbaka fick jag små söta snoppar att stoppa i mun!!!  De smakade gott av banan, har ätit upp alla redan! Svåra att motstå.



I morgon ska jag skjutsa Sari till djurtrimmaren så Lisa får bli klippt. Efter det ska jag till tandhygienisten. Lär ju bli luspank. Funderar på att krypa ner i sängen och läsa färdigt min bok så jag kan börja på en ny. Har inte så många kvar som inte redan är lästa, men bokrean börjar ju snart. Hoppas fynda en massa bra läsning!

Nehe... om man skulle ge sig nu då o komma i säng kanske...
Natti natt!!!

Överraskningen.

Fixade syrrans överraskning på vägen hem från jobbet, fick inte tag i det jag hade tänkt mig från början men det spelar inte så stor roll. Syster blev iaf glad för det hon fick.



En förstoring av Sirius tagen förra sommaren. En riktig Posterboy. Hade velat ha en svart ram men det fanns ingen i rätt storlek så det fick bli en vit.
Jag beställde också några förstoringar till mig själv. Maja och Lucifer hänger nu mer också på väggen ihop med Tiny och Lasse. Passade på att förstora ett par bilder på blommor jag fotade på Lanzarote. Det blev riktigt snyggt faktiskt. Satte dem i vita ramar som jag fick efter farmor. Tänker sätta dem i Nathalies rum sen när det är färdigt.

Jag ansökte om ett lånelöfte för ev husköp härom dan, får låna 600000-650000. Hurvida jag ska köpa hus återstår att se. Jag måste ju hitta det jag vill ha först, tänker inte köpa ett bara för köpandets skull. Jag håller ögon och öron öppna.  

Dagens planer är  lite städning och pyssel, tänkte fixa lite plats i mitt linneskåp. Jag har en tendens att samla på mig så många saker. Måste rensa ut lite, kasta, ge bort eller återanvända. Rensas måste det iaf. Men först ska jag kolla på gårdagens avsnitt av hem till gården. Får inte missa nått ju!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!

Hanna Graaf & Charlotte Perrelli m. fl.

Jo det är så här va, jag läser en del kändisbloggar. De i rubriken nämnda och så Pernilla Wahlgrens läses nästan varje dag. Har ändrat uppfattning om rubriktöserna. De är faktiskt inte så dumma som folk kanske tror. De lever samma vardagsliv som många andra, fast med inslag av fart och fläkt.  Det är la så när man är kändis. Men det är kul att läsa om deras vardagsbestyr. De skriver ofta om vad som lagats till iddag och så där.


Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att kl. ska bli 21:00. Det är ju premiär på Grays idag. De som känner mig vet att jag lever för tvserier av olika slag. Missar inte gärna något. Har jag tur kan jag se ett avsnitt på jobbet utan störra avbrott. Men jag är ju trots allt på jobbet så jobbet måste gå i första hand, vilket det gör. Det gäller att se till att man gjort allt man ska göra innan klockan blir tvdax.

Jag har fixat en liten överraskning till syrran men den är inte riktigt klar än, ska fixa det sista i morron förhoppningsvis. Sug på  den du Thina!!!!! 

Nu ska jag fixa lite te och kanske ta en tur ut i den -6 gradiga kvällsluften, ska röka ju!

Ha det!

Sportlov...

... ja inte för min del då men alla skolungar. Förhoppningsvis är det lite lugnare på jobbet den här veckan. Cheferna drar till Sälen och åker skidor. Maja och jag håller ställningarna här hemma. Om jag/vi hinner ska tvättstugan städas ordentligt denna veckan. Det är liksom ett måste nu, såååå dammigt där inne. Jag tar nog med lite av min egen tvätt till jobbet idag. Jag köpte ju nya påslakan i lördags och de är så hårda innan man fått tvätta dem. Och eftersom jag föredrar mina lakan manglade är det lättare att fixa det på jobbet, blir så bra i vår mangel.

Kom just på att jag inte ätit mer än frukost idag, spela roll, tar nått på jobbet senare, hinner inte laga mat nu iaf.

Snart är det 3!!!! år sen jag flyttade hit till Höjdvägen, fattar inte var tiden tar vägen. Det går så fort. Vi trivs bra här katterna och jag, fast inte lika bra som på Utsiktsgatan. Säljer hon huset ska jag faan köpa det. Om jag inte hinner köpa ett annat innan vill säga. Funderar på att kolla med banken hur mycket jag skulle få låna ensam. Har ingen koll på vilka kriterier man ska uppfylla. Vi får se hur det blir. Nu ska jag tömma kattlåda och se till att älsklingarna har mat ocg friskt vatten innan jobbet kallar!

Ha det!

Söndag.

I fredags var jag barnvakt åt chefernas lilla tjeja Sara. Hon är bara för go den ungen. Så snäll. Hon är så lätt att ha, trilskas inte, gråter inte och är så lättroad. JAg hade tänkt att hon skulle stanna uppe lite längre än hon brukar så vi fick mysa lite men så tänkte inte hon. Hon blev trött i vanlig tid och ville inte alls mysa, bara sova. Så där satt jag ensam sen hon somnat. Jag roade mig med att kolla på let's dance. Fatta så duktig Morgan Alling är!!!!  Vinner inte han är det någe fel.



Efter att jag varit barnvakt for jag ut till Ryd och hämtade brorsan o Sarah som skulle med hem till byn eftersom vi på lördagen skulle ta kort till mamma. Alla barn och barnbarn. Så kl. 11:00 samlades vi ute vid templet för att ta bilden, kallt vill jag lova. Att vi har sån tur med vädret fattar jag inte. Det var samma sak förra året då vi tog kort till pappa. Soligt fint väder. Vi hade lånat en kamera och Sarah tog bilderna. Kenneth och hon har photoshopat lite och jag hoppas jag kan få se bilden idag.

Idag söndag har jag pysslat lite i Nathalies rum, hon och Tobbe har ju köpt hus så hon flyttar till den 1:a Maj. Jag sprang lite på stan i går och köpte nya lampor och gardiner till hennes rum. Jag ska måla om innan jag sätter upp dessa. Det kommer bli så fint när det är klart. Jag placerade om möblerna lite så nu finns det iaf lite plats att röra sig på. Vad jag ska göra förövrigt idag återstår att se, kanske sover lite middag innan jag lagar mat. Jag gillar ju att sova middag, borde alla testa, så avstressande. Jag brukar sova 2-3 timmar men det måste man ju inte. En halvtimme kan räcka gott.

Nu ska jag ringa Kenneth och se hur det går med bilden. Sen blir det nog en middagslur!

Ha det bra!

10 ÅR!!!

I morgon har jag varit anställd på mitt jobb i 10 år!!! Var tog dom åren vägen?? Detta innebär oxå att jag sov min första av många nätter på jobbet. Rum 407 närmare bestämt. Ett rökrum på den tiden. Så är det inte nu. Nu mer har ju Maja och jag ett eget rum med varsin säng, sängbord, tv och en fåtölj. Riktigt mysigt där inne nu.

Undrar om man får tårta när man varit anställd så länge?? Troligtvis inte, men det gör inget. Vi ska käka smörgåstårta på jobbet på onsdag, när det är fullt istan brukar vi hänvisa till Sjögestad Motell. Bara därför vill de bjuda oss  på smörgåstårta, snällt va.

Nu är det snart dax att sova igen, fick inget gjort idag heller. Jo lite... jag har betalat mormors sista räkningar, hängt in tvätten som legat i påsen i hallen sen förra tisdagen och diskat. Just det, jag har ju faktiskt lagat mat oxå.

Natti natt!

En himla massa saker.

Så var ännu en helg förbi!! Mycket att göra på jobbet då Linköping bjudit på en massa underhållning av olika slag i helgen.

På Cupolen samlades alla de som gillar whiskey för 2009 års Whiskeyexpo. I Cloetta Center infann sig en massa föräldrar med förväntansfulla ungar där Disney on Ice bjöd på prinsseror i långa banor. På Konsert och Kongres spelade Bo Kaspers orkester.

Jag hade 55 pers till frukost i morse och öppnade som vanligt 7:30 i tron att några morgonpigga skulle hitta ner. Ack så fel jag hade! Vid halv 9 när Susanne kom,satt 6 pers i matsalen. Straxt efter 9 kom 4 till ner. Sen, 9:15 small det! ALLA andra kom ner. Vår matsal tar bara 35 pers, så fatta att vi fick att göra. Tur att man har van personal till hjälp, hade blivit kaos annars. Men duktiga som vi är klarade vi ut även denna anstormning med glans. Efter att frukosten städats in och bort var det bara att ta itu med tvätten, finns ton en dag som denna. Hann dock bara mangla 2 maskiner innan Maja kom.

Väl hemma orkade jag inget göra. Satte mig i soffan o glodde lite innan jag kom på att jag skulle kolla hur bakis syrran var, hon hade nämligen inte dragit upp persiennerna när jag kom hem. Knallade tvärs över trappa o knacka på. När hon öppnade var hon inte bakis alls, bara lat sa hon. Det får man vara när det är söndag och man är ledig. Jag ska vara lat i morron, eller ja lite måste jag göra men inte så mycket.

Om ca 3 månader är jag åter ensamboende, Nathalie ska flytta ihop med Tobbe då. Jag får alltså tillbaka det lilla rummet. Just nu är det bara kaos där inne. Men när hon flyttat ska jag göra om det till gästrum/bibliotek. Innan jag möblerar och så måste jag måla om där inne. Är en tråkig ljusblå tapet nu. Har inte bestämt vilken färg jag ska ha än.
Katterna trivs nu när de får vara där inne igen, det var ju deras rum från början. Men när man kommer med kameran blir Lucifer sur och protesterar högt! Kolla bara så han skriker!!


- Men det var la faaaaaan vad du ska blända mig hela djävla tiden!!!!!!!

Nu ska jag göra lite te sen ska jag slappa vidare!

Hadet bäst!
Kram

Lanzarote Januari 2009

Ja nu så, ska försöka få ihop en liten blogg om Lanzaresan.

Torsdagen den 15:e januari bar det av med Swebus till Stockhoms central för att där byta till flygbussen som tog oss ut till Arlanda. Väl på Arlanda ringde vi Hotell Ibis så att de kom och hämtade oss. Eftersom planet gick 8:10 var vi tvugna att bo på hotell. Efter bara några få timmars sömn klev vi ur sängen för att inta en något snålt tilltagen frukost och sen bli utskjutsade till Arlanda igen.

Vi checkade in och hamnade som vanligt på sista raden i planet.


Tror det är ett Boing 757 men jag är inte säker. Bilden är tagen på väg hem.

Efter 6 sega timmar på planet landade vi i strålande solsken och en behaglig temperatur på 23 grader +

Det soliga vädret blev dock ganska kortvarigt. Efter en snabb busstur till hotellet klev vi av och blev välkomnade av en regnskur. Ingen kul start på sin semester.


Polen ser inte särskilt lockande ut i spöregn.

Lördagen bjöd på solsken så då passade vi på att lapa sol. Vi fick samma lägenhet som förra året, i söderläge med stor balkong. Ett utmärkt ställe att sola på så man slipper ligga på stranden som en strandad val....


Här ligger vi i lä och steker.

Tyvärr var vädret inte så himla roligt, många dagar började med moln och regn. Om vi hade tur visade sig solen på eftermiddagen mellan molnen. Vi hade bara 4 dagar med klarblå himmel. Och när det hände såg det ut så här!



Dessa dagar låg vi och solade så länge som vi orkade. Molninga och regniga dagar spenderades med att ränna ut och in i alla små butiker med varierande utbud. Sprit och cigg är billigt, mat är svindyrt. Lite vanligt rostbröd kostar 2-4 euro för ca 300-500 gram. Att äta ute är lite billigare än att handla och laga mat hemma. Som vanligt handlar man en hel del skräp. Fick med mig lite saker hem till Sara, chefernas tösabit, och några t-shirtar, ett par shorts, några diskhanddukar, lite lukta gott till syrran, bror min, pappa och mig själv och de här bl.a.


En stor fin rosa handväska och 2 plånböcker.

Den andra söndagen på ön tog vi lokalbussen till Teguise, en av öns äldsta städer, eller by hur man nu ser det. Varje söndag är det nämligen en stooooor markand där. Tyvärr hade vädergudarna glömt bort oss den dagen så det regnade och blåste kallt hela tiden. Mamma frös så mycket att hon fick köpa mer kläder att ta på sig omeddelbart. Men som på alla marknade finns det mest bara skräp, samma skräp som i alla butiker längs strandpromenaden. Väsakor, bälten, plånböcker, souvernirer och lokalproducerade keramiksaker. Jag köpte ett par toppar bara.

    
Teguise.....

Trots att jag burit med mig kameran vart jag än gått har jag inte tagit så många kort. Det har blivit en hel del på alla katter som finns överallt. Våra grannar i lägenhet nr. 18 bor där permanent, de har 2 katter.

       
Petito                                          Coco

Knappt 50 meter från vårt hotell ligger Netto. Ja, samma som hemma men ändå inte. Inte lika billigt som hemma och inte riktigt samma skylt, men dock Netto.



Har man hemlängtan finns här lite svenska varor att köpa. bl.a.



och....



... man hittar oxå lite skorpor från Pågens.

Borta bra men hemma bäst heter det ju. Och jag håller med, vi har många bra saker i sverige. Vattentryck är en av dessa. Det är apjobbigt att försöka skölja ur håret utan vettigt vattentryck, ska man ha det högsta trycket får man duscha kallt på slutet. En vecka är för lite 2 är för länge, iaf när vädret är dåligt, 10 dagar skulle vara perfekt. Men men, vi åker kanske nästa år igen. Innan dess blir det nog en tur till England i sommar. Kanske följer våra nya bekantskaper Mia och Björn som vi träffade där nere med dit.  Vi får se!

Det var la det hela tror jag, eller kanske inte. Hur som helst så syntes det att jag varit på sydligare breddgrader när jag kom hem iaf. Solen tar ju även när det är mulet om än inte lika bra som vid klart väder.



Ha det!