Ärr.

Idag tog jag bort förbandet från magen. Skönt att slippa det, kliade som satan.
Hurvida läkaren mätte eller bara uppskattade längden på såret har jag ingen koll på. Jag mätte och några 12 cm är det inte. Jag får det bara till 9 cm. Nu kan det ju vara nått annat när det är svullet och så men nu är det bara 9 cm.



Såret känns inte alls längre men muskeln gör ont till och från. Det tar la lite längre tid för den att läka.

Securitas var här idag och installerade larmet. Känns bra att ha det på plats.

Nu ska jag gå in till grannen en sväng.

Ha det!


Asså, jag är faan kär i.................

.........Chris Daughtry!


Seriöst alltså! Varje gång jag hör han sjunga på radion blir jag helt salig, varm inombords och känner mig som 14! Eftersom jag inte hade en aning om hur han ser ut var jag tvungen att googla honom. Inte min typ av kille men rackarns vad han tilltalar mig genom sin röst!





Snöfall!

De första trevande snöflingorna föll redan den 13 oktober. Inte så många och inte så stora och inte så det lade sig men dock snöfall!

Har en liten filmsnutt men jag vet inte hur man gör för att lägga upp den så det får la vara så länge.


Om nu någon mot förmodan är intresserad....

Man får så fina kläder när man ska opereras. Strumporna är det absolut snyggaste.



Och så har jag lyckats ta bild på mitt än så länge förbandtäckta snitt.



Förbandet ska tas bort på lördag enligt planen. Ska ringa distriktorna för hjälp med detta om det är så att jag kanske behöver ha förband längre.

Man får fina blåmärken av de blodförtunnande sprutorna.



Ha det!

Post-op!

Jaha, nu är det gjort! Gallblåsan är borta!

Åkte hemmifrån runt 6 i onsdags morse för att vara på Motala lassarett 7:30. Väl där blev jag visad till ett rum och ombads byta om till sjukhuskläder, såååå fina! Kl 8 rullades min rumskompis Christina upp till operation. Jag trodde jag skulle få komma upp runt 2½ timme senare men så blev det inte. Jag hämtades inte förrens vid 12! Det visade sig att Christinas operation dragit ut på tiden rejält. Normalt så tar operationen 45 minuter till 1 timme, hennes tog 3½ timme.

Min egen operation tog lite drygt 2 timmar då min gallblåsa "satt lite illa till" som läkaren uttryckte det. När jag vaknade hade jag så jävla ont i ryggen att jag var tvungen att resa mig upp och försöka röra lite på mig. Det är inte det lättaste när man just vaknat ur narkos och dessutom är skapligt mörbultad. Efter en dryg timme eller så fick jag åka ner till mitt rum igen.

Fy faan så ont jag hade. Då, i onsdags eftermiddag/kväll, var jag helt på det klara att det var INTE värt smärtan! Jag hade gärna haft ett vanligt gallstensanfall istället. Eftersom avdelningen vi låg på är en dagkirurgisk avdelning fick vi spendera natten på ortopeden. Vi rullades upp runt 19 tror jag.

Jag kunde inte somna och kunde för mitt liv inte slappna av i benen. Fick mer eller mindre panik för jag var ju så trött. Sköterskorna kunde inte riktigt fatta varför jag var sån så de kunde inte heller ge mig något för det. Efter timmar av panik frågade en sköterska om jag ville ha något, kaffe,te eller choklad kanske. Jag svarade att ett par cigg skulle sitta fint. Då gick det upp för sköterskan vad problemet var!!!  Jag hade abstinens! Jag var mentalt inställd på att jag inte skulle få röka och var ok med det, men det var inte min kropp.Fick ett nikotinplåster av sköterskan och så snart det började verka släppte spänningarna i benen. Sov dock bara nån timme i stöten innan jag vaknade av olika anledningar. Vaknade vid 6 av att sköterskan kom in och tittade till oss en sista gång. Eftersom jag gjort slut på mitt dropp kopplades detta bort.

Straxt före 7 på torsdag morron blev vi hämtade för återfärd till dagkirurgen. Väl på plats fick vi lite frukost. Det första jag ätit på mer än ett dygn. Efter frukost fick jag klä på mig och åka ner till entreplanet för en efterlängtad cigg. Vid 8:30 typ kom sköterskorna in för att ge oss nya bandage och ta bort kanyler och sånt. Vi fick våra utskrivningspapper och lite smärtstillande tabletter att ta med hem. Fick oxå sprutor med blodförtunnande medel som jag ska ge mig själv i 4 dagar. Blev sjukskriven fram till den 25:e oktober. Sen var det dax att åka hem! Jag tänkte att jag kan ta sjuktaxi hem så slipper Therése sitta och köra igen, illa tänkt! Jag trodde att jag skulle få en bil som körde mig direkt hem,men inte då! Jag fick åka med den vanliga färdtjänstbussen, först till Linköping, sen byte till Åtvid och så till sist byta här hemma från bussen till taxi. Jag var rätt färdig när jag kom hem.

Kvällen/natten var rätt lugn, hade bara stora problem att ta mig ner i sängen och sen ta mig upp ur sängen igen. Jag sov några timmar i soffan för där kunde jag ju häva mig upp med hjälp av ryggstödet. Sover dock så illa när man inte kan röra sig. Hoppas sova bättre i natt. Jag fick ju med mig tabletter hem från sjukan men upptäckte att mina vanliga pronaxen hjälper mer mot muskelvärken än deras. Så jag ska ta ett par innan jag ska sova så kanske jag kan sova i sängen inatt!

Nu måste jag resa mig och knata omkring lite, blir så stel i ryggen av att sitta för länge.

Bilder kommer när jag orkat ta nåra!

ha det!

Tiden går så fort!

Så där ja! Nu har jag jobbat min sista dag på ett tag. Ska vara sjukledig ett tag. Jag måste dock ringa cheferna i morron och förmedla lite info om saker som hänt under veckan de varit borta! Vi har inte hört ett pip så vi antar att de helt enkelt haft det så bra att de glömt bort oss här hemma! Till skillnad från Östersjön har Medelhavet haft bra väder, iaf enligt väderleksrapporterna.

Maja på jobbet fyller 20 i morron så jag önskar dig GRATTIS! Du har något på din säng ;)

Angående min sjukledighet....
Det är 6½ månad sen jag fick ta ambulans till akuten med ett gallstensanfall. Fatta eller! Var har tiden tagit vägen??
Nu på onsdag ska jag läggas in för operation, gallblåsan ska ut! Det är bara dagkirurgi så jag får åka hem samma dag. Pappas fru ska köra mig dit och hem, skönt att ha någon med sig trots att jag är vuxen sen länge. Har en liten fjäril i magen som fladdrar runt. 

I dag har jag varit och köpt en massa elprylar som ska användas för att belysa min källartrapp. Ska kolla med Jimmy vilken dag som passar honom, vi pratade om tisdag men jag ska dubbelkolla den biten.

I morron är det 1 år sen farmor hastigt gick bort. Tänkte åka till kyrkogården med lite blommor då. Jag har inte varit dit sen mormors begravning i januari, kanske dax nu.

Annars är la saker mest som saker brukar vara... Händer inte så mycket. BejbisJennie kom och hälsade på mig på  jobbet igår, länge sen vi sågs nu! Väntar bara på att hon ska flytta upp hit så man kan ses oftare!

Just det!!
Alla ni som gillar att läsa!

Johan Teorins Skumtimme och Nattfåk kan jag varmt rekomendera! Jag är inte så förtjust i svenska författare men han har blivit en favorit. Tydligen ska det komma 2 böcker till och det pratas om att de ska bli film! Det ser jag fram emot!

Nu ska jag göra lite mer te sen är det la soffan som gäller, blev så himla trött när jag kom hem!

 Ha det bäst!