Bästaste lillasystern!

När jag kom hem i tisdags stod det en lite namnsdagspresent från lillasyster på bänken i köket. Det var la inte bara för att jag hade namnsdag, mycket var väl för att hon tyckte synd om mig för att mormor dött.



När man har 5 bröder är en lillasyster väldigt speciell. Jag minns det som om det var i går när pappa ringde och berättade att jag fått en lillasyster.
Jag bara slängde luren och skrek till mamma; JAG HAR FÅTT EN LILLASYSTER!!!!!!
Slängde mig på cykeln och trampade upp till pappa för att så fort vi bara kunde åka till BB och hälsa på henne.
Självklart älskar jag alla mina syskon men hon är lite speciell för mig, bara för att hon är en hon!

Nu ska jag sova.

Anna

Julfest med jobbet!

I onsdags hade vi julfest på jobbet. Vi träffades på hotellet för öite glögg och paket innan vi gick längs ån till den nya bowlinhallen som jag inte minns namnet på, kan heta Strandgatan 2.

Vi åt julbord tills magarna höll på att sprängas. Efterrätten serverades en trappa upp i loungen men den var ingen höjdare, ostkakan var kall! Bläääää. Hur som helst så hade vi mycket trevligt och efter en liten stund blev jag uppmanad av chefen att gå till baren för att beställa mig en drink eller så. Det blev inte bara en....  tog det dock lugnt eftersom jag skulle jobba dagen efter. Det var länge sen vi hade en så trevlig sammankomst vi på jobbet.

Av någon anledning fastnade bara Sara på bild. Ingen annan. Jag vet att chefen såg till att föreviga det hela så jag kan kanske få ett par bilder av honom.

Här är i alla fall en bild på Sara och mig.





Vi hörs snart igen!









 

Inte nu igen!!

Under de senaste veckorna har så jävla mycket hänt.
Jag pyntade till advent, satta upp stjärnor och ljusstakar på löpande band. Gardiner  skulle strykas och sättas upp. Jag är mycket nöjd med resultatet. Kolla bara så fint det blev i köket.



Efter 1:a adventhelgen började saker gå åt fel håll.
Mormor blev hastigt sämre och åkte in till sjukhuset bara för att bli hemskickad lika fort. Det visade sig att hon fått plats på kommunrehabs korttidsboende från den 2:e december. Samma dag som flytten var planerad blev hon återigen mycket sämre, distriktsköterskan ringde ambulans som tog henne till boendet. Läkaren konstaterade att hon inte hade så långt kvar.

Inte nu igen tänkte jag. Farmor gick ju bort för bara 2 månader sen och nu var det alltså dax igen. Mamma och jag satt hos mormor. Att bara sitta där och vänta på att någon ska dö tar enormt på krafterna. Helgen kom och gick och mormor hängde kvar. Stressen började ta ut sin rätt på oss och jag kunde bara inte sitta där mer så jag var inte uppe på måndagen, men mamma var. Tidigt tisdag morgon ringer personalen efter mamma. Då hade mormor bara timmar kvar.



Klockan 9 var det över. Mamma satt hos henne hela tiden och allt gick lugnt till väga, hon bara somnade. Stackars mamma säger jag.  Jag som var på jobbet jobbade klart och sen åkte jag förbi rehab och hämtade mormors saker. Åkte sen till mamma.  På onsdagen var vi till begravningsbyrån för att ta hand om den biten. Begravningen blir den 8:e januari.
Nu ska bara lägenheten tömmas och städas, jag har sagt upp alla abonemang som el och tv-licens. Ska ringa hyresvärden på måndag, har inte fått fatt i rätt person än så det får vänta. Det är så skönt att vi har resan bokad till 16.e januari, vi kommer verkligen behöva ledigheten både mamma och jag.

........

När allt är över...

... ska jag blogga igen. Just nu är det bara för mycket....  av allt.