Lördagnatt på akuten....

Usch och fy blä!!!!  Så jääääääävla ont det gjorde.

Det hela började förra söndagen med en ganska kraftig magvärk på jobbet, trodde det var luft men inget hjälpte. Smärtan släppte efter ca 2 timmar. Skönt tänkte jag. Natt mellan måndag och tisdag vaknade jag med kraftigare magvärk än på söndagen. Satt upp i tre timmar eller, satt och satt. Jag vankade av och an. VAr på väg att ringa ambulans men valde att ringa sjukvårdsupplysningen. Där sa de att det kunde vara gallan. Fick rådet att lägga varmt på magen, vilket hjälpte lite. Efter 3½ timme släppte värken och jag kunde sova vidare.  Efter det har jag knappt vågat äta något. Men så igår åt jag ändå ordentlig mat.
 
Skulle jag inte gjort! Kl 20 ca började värken, kraftigare än de båda andra gångerna. Inte hjälpte, skiten ville bara inte försvinna. Jag ringde mamma bara för att få tiden att gå så att det skulle släppa. Mamma tyckte jag skulle åka in till akuten men jag ville inte. Men till slut fick jag ge mig, jag stod faan inte ut längre. Mamma ringde borsan som körde upp henne hit och när hon kom ringde jag ambulans. Självklart fanns ingen i Åtvid så jag fick vänta i ca 45 minuter innan de kom. När de kom fick jag Voltaren som smärtlindring. Första gången jag fått en spruta i baken. Efter det sattes en kanyl i armen ifall voltaren inte skulle hjälpa. Sen var det dax att åka, jag fick inte gå själv utan var tvungen att sitta på båren.

Resan in till stan gick inte fort. Vid Grebo kopplade ett EKG på. Tydligen hade min puls gått från 80 till 110 bara så där. Ekg't visade inget onormalt, det berodde nog bara på smärtan. När vi kom in till akuten började smärtan släppa så pass att jag kunde andas normalt igen. Väl där fick jag ligga på ett rum och vänta på läkaren. efter ett tag kom en sköterska och kollade blodtryck och bad mig lämna ett urinprov. Lite senare kom läkaren som klämde och kände på magen. Blodprov skulle tas och det är ju inte så svårt när man redan har en kanyl i armen. Sen var det mer vänta.

När så läkaren kom tillbaka sa han att det såg ut som gallsten. Jag fick mer medicin att ta med hem och så ett recept att hämta ut. JAg kommer att blki kallad om 2-3 veckor för ett ultraljud så de kan kolla gallblåsan ordentligt. Efter det skrevs jag ut. Vi fick åka taxi hem och jag var hemma igen runt 5. Somnade och sov till 11 typ. Ringde jobbet och meddelade att jag ska bli hemma ett par dagar. Har sovit en sväng till på eftermiddagen. Åkte till affären och försökte handla "snäll" mat. Man ska undvika fet, stekt, stark mat, äpplen, majs, gurka och grön paprika. Gasbildande mat är inte lämpligt heller. VAd fan finns kvar sen då. Finns inte mycket som smakar gott kokt. Jag köpte lite soppa och en massa youghurt.

Onödigt vetande: Klockorna på akuten flyttar sig 1 minut var 4:e sekund vid 2 när man går över till sommartid. Tänkte bara ni kanske ville veta det! :D

Nu ska jag värma soppa!


Kram!

........

Jag har köpt hus!!!

Fatta så många vuxenpoäng jag lagt till samlingen!
Bäckfallsvägen 14 kommer att bli min nya adress. Flyttar in i slutet av juni. Måste leta lite tapeter till ett av rummen annars kommer det nog att vara ganska oförändrat. Kanske målar jag lite i vardagsrummet eller så köper jag nya soffor.
Ser verkligen fram emot detta!! Katterna kommer att stortrivas oxå eftersom det finns lite skog alldeles bakom huset. Bilder kommer vad det lider!

Annars rullar livet på som vanligt. Jobba, jobba och så lite träna.
Vi har hållt ångan uppe, syrran och jag. Tycker faktiskt det är riktigt kul att träna.
Hr inte märkt nån direkt skillnad mer än att jag är skithungrig efteråt.

Nu ska jag försöka sova lite igen. Skulle bara sova ett par timmar när jag kom hem från jobbet men det blev lite mer än så. Hade tänkt fixa lite käk och kolla på Let's Dance finalen men vaknade så sent att jag bata hann se Magnus sista dans. Men han vann ju iaf. Jag kan se hela programnmet på tv4anytime sen istället.

Träningsdax i morron igen, sen ska jag till mamma och käka. Vi ska kolla på bilderna från huset. Jag har ju den fina foldern man får när man går på visning. Jag hade tänkt spara bilderna som låg på nätet  men jag kom inte längre än tanken. Kanske kan man få några mailade från mäklaren, ska kolla upp det.

Natti natt gott folk!

Fjärilar i magen.....

.... har jag nu. Jag återkommer till varför lite senare.

Nu jävlar!!!!

Ska fettet bort! Thina och jag var duktiga och åkte till Hälsofabriken igår. Vi har betämt oss för att börja träna, på allvar den här gången. Vi tänkte köpa årskort för då måste man liksom använda pengarna till att träna ju. Vill ju inte betala för inget. Hoppas det hjälper att hålla motivationen igång.

Vi tränade i knappt en timma och det var faktiskt kul! Känner lite idag att jag anstängde muskler jag vanligtvis inte använder. Känner mest i musklerna på sidan av magen och lite i låren. Vår plan är att träna 3 gånger i veckan. Det är så bra med hälsofabriken, där finns en legitimerad sjukgymnast och en kiropraktor, så om man skulle göra något finns hjälp att få. MAn kan få ett träningsprogram anpassat för just sig själv men det kostar nästan 700:-, lite mycket känner jag. Jag håller mig till att använda alla maskiner som finns, det finns många!

Idag är det kalas igen. Pappa fyller år i morron så vi ska fira honom ikväll. Har köpt vita tulpaner som jag hoppas hinner bli lite blå innan det är dax att åka. Kul att ge bort nått som inte finns att köpa!

På tisdag ska jag besöka mekonomen för att köpa en ny del till mitt avgassystem. Kära storebror ska hjälpa mig byta. Skulle behöva byta en fjäder fram oxå men det får bli senare. Just nu har jag inte pengarna till det. Vi har nämligen bokat sommarens Englandsresa. 13-17 Juli åker vi tillsammans med bekantskaperna från Lanzarote till Bishop's Stortford. Ska bli kul! Vi har lite planer på att åka upp till Mia & Björn i Mora i maj, kul att ses innan vi åker till England.

Ha det!

Blå tulpaner.

Om man vill ha blå tulpaner får man fixa det själv. Köp vita tulpaner, häll en svätt blå karamellfärg i vattnet så blir de blå, eller den färg som karamellfärgen är.
Kolla så fina de blev.








Mammas kalas.

Jag och mina syskon har ju, som jag tror jag nämnt tidigare, tagit ett foto på alla oss och Jockes barn. Det var det enda mamma sagt att hon ville ha i present. Saken är den att jag ville skoja lite med henne. JAg och Sarah åkte ut till IKEA för att köpa ram till fotot och då passade jag på att köpa en annan bild som jag satte i ram.
Efter lite pyssel med att smuggla in den rätta bilden fick hon den andra bilden samt lite blommor och paket från de andra. När hon skulle öppna paketet som hon trodde inhöll bilden hon önskat sa hon typ att jag tror jag vet vad detta är. Alla skrattade för vi visste ju att hon hade fel. Hon kom av sig skapligt mycket när hon insåg att så inte var fallet. Jag lät henne våndas en stund innan jag tog fram det rätta paketet. Hon blev förstås jätteglad.

Vi såg till att framkalla en bild var åt oss själva oxå fast i en mindre storlek. Så här blev resultatet.



Vi år och drack gott och sen idkade jag taxiverksamhet när alla skulle hem. Jag tror mamma var himla nöjd med sitt kalas. Idag har hon blivit firad på jobbet, hon fick visst massa fina saker.

Nu är det snart tvdax...

Ha det!

Long time no see.....

Ja det är ju ett tag sen jag bloggade. Jag har hunnit med att jobba 10 dagar i stäck, bakat smörgåstårta och firat mamma.

Mamma fyller 60 år i morron men eftersom det är lättare att ha fest på helgen var festen igår. Och som vanligt var det min jobbhelg. Marianne var snäll och bytte med mig vilket resulterade i att jag var tvungen att jobba 10 dagar i stäck. Det funkar när man som jag jobbar varannan dag morron och varannan dag kväll. Har ju lixom sovmorron varannan dag.

När så fredagen kom skulle det bakas smörgåstårta. Tog lite bilder ifall det är så att nån vill prova att göra en själv. Ganska enkelt egentligen. Börja med den dagen innan så den får stå och dra lite.


Blanda ihop bredbar leverpastej, bostongurka och en skvätt vanlig grädde till en smet.

Börja med att blanda ihop bredbar leverpastej, bostongurka och lite vanlig grädde.


Koka ägg hårda och låt dem kallna ordentligt. Hacka dem grovt och blanda med majonäs eller kaviar.



Jag använder vanlig rostfranska istället för landgångsbröd som är mycket billigare.
Skär bort alla kanter så blir tårtan inte seg. Lägg ett lager bröd i botten.



Bred ut ett lager äggröra och lägg på ännu ett lager bröd.
Bred ut ett lager med leverpastejsmeten och toppa med mera bröd.



Bred smör eller majonäs ovanpå det sista lagret bröd och plasta in.



Förvara kallt tills det är dags att garnera.
Garnera med det du gillar. Jag föredrar räkor, rökt skinka och lite grönt.
Det färdiga resultatet blev så här.



Jag återkommer till firandet av mamma....

Ha det!