Vattna pipperna!

Jo det gör vi här på jobbet, vattnar fåglarna alltså....
Småfåglar kan inte simma och kan därför inte heller ta sig ett dopp elller dricka ur stångån, däeför häller vi ut vatten i en grop på gården. De älskar detta! Först ska det drickas sen ska det badas!

Ska ut till Tornby efter jobbet och inhandla lite livsnödvändiga prylar. Sånna saker som är bra, kul eller bara användbara.

Tänkte läsa lite nättidninger förut men blir sååå trött.
Michael Jackson har ju för helvete varit död i flera dar nu. Nått annat måste väl hända ute i världen. Släpp han för guds skull. Han lär ju inte komma tillbaka bara för att alla tidningar behåller han på löpet!


Nu ska jag ta en snabb ryk innan jag ska plågas vid mangeln!

Ha det!

Mycket gjort!

Gårdagen började skit! Jag har sedan en tid haft jävligt ont i ryggen. Var hos kiropraktorn förra veckan och blev något bättre, dock inte helt bra. Värken gör att jag inte kan sova ordentligt och att jag har svårt att vända mig om när jag sover. I går morse skulle jag försöka vända mig om men hade tydligen inte riktig koll på var i sängen jag var. Jag trillade ur sängen! Inget ont som inte för något gott med sig heter det ju. Jag hade inget ont i ryggen på hela dagen efter det! Sov bättre inatt, om än lite stel men jag kunde röra mig utan större smärta. Så att trilla ur sängen var i det här läget ganska bra!

Jag började dagen med lite frulle för att sedan lasta gräsklipparen i bilen och åka till Jocke som vände kniven åt rätt håll. Förra ägaren sa att den var bra men att kniven behövde slipas, nej! sätt bara skiten åt rätt håll så funkar den utmärkt.
Åkte hem och klippte gräset som inte gjorts på säkert 3 veckor, låååååångt gräs.

Efter detta satte jag mig i solen och läste lite, skönt att det fläktade lite. Vid 2 hugget började jag bli så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna så jag sov middag ett par timmar.

Vaknade lika trött men kunde inte sova längre så jag gick ner i källaren och fixade hyllorna så jag kunde organisera mitt kaos där nere.





Kaos på hög nivå! Saker överallt!





Organiserat kaos!

Känner mig rätt nöjd nu! Allt börjar komma på plats. När jag bloggat klart ska jag bygga ihop det nya soffbordet och sen sätta mig ute och läsa min bok. Måste jobba lite på solbrännan! Vore bra att ha en karl nu, jag har så svårt att komma åt att smörja mig på ryggen.  Men men, en sak i taget!

Nu ska det byggas soffbord!

Ha det!

Sommar!

Soligt och varmt! Det gör susen för mina jordgubbar! Hittade en som snart är klar att ätas!



Såååå gott det ska bli!

Igår firade vi lillasyster som fyllde 24 år. Köpte en trådlös telefon till henne så hon slipper sitta i hallen och snacka. Det är första gången hon har kalas hemma hos sig. Vi har alltid firat henne hos pappa för att farmor inte kunde komma upp för trapporna.
Efter kalasandet åkte jag hem och släppte ut djuren. De skrek på mej att släppa ut dom så det var la lika bra att göra det!
Fick fingrarna ur och fick upp gardiner i det sista fönstret. Nu ska bara saker upp på väggarna så är det snart klart!
Måste ta itu med källaren oxå, hyllor ska skruvas ihop och fyllas.

Ska åka och jobba i idag igen. Tänkte ta en tur till Ikea i morron efter jobbet och se om det finns lite prylar till mig.
Nu är det dax att tömma diskmaskinen.
Lämnar er med en solig bild av mitt lilla hus!



Ha det!

Ont om tid.

Jag är på plats i huset och jag börjar så smått komma i ordning. Finns fortfarande en del saker att fixa men jag tar lite i taget.
Vardagsrummet blev superfint tycker jag. Möblerade på annat sätt än det jag tänkt från början. Pappa kom med ett förslag som jag helt enkelt inte ens tänkt på. Blev kalasbra.


Har ett nytt soffbord som ska packas upp och sättas i hop, ska hänga upp lite på väggarna med innan det är klart.


Katterna går ut själva redan. Maja njuter i fulla drag av sin nyfunna frihet.

     
Maja på upptäcksfärd       Tiny kollar läget                  Lucifer vågar sig ut på verandan.

Igår rensade jag lite i mitt stora jordgubbsland.



Det finns gott om kart, nu behövs bara lite sol och värme. Så gott det kommer att bli!

Nu måste jag fixa lite ätbart, måste ju jobba idag :(

Ha det!


Nu händer det grejer.

Idag har jag varit såååå duktig! Jag har målat och tapetserat sovrummet, hunnit med att tapersera nästan hela vardagsrummet oxå. Ska ta det sista i morron förmiddag och sen börja köra lådor. Jag är supernöjd med hur vardagsrummet blir/blev. Ska bli kul att få flytta in och möblera och hänga upp gardiner och så.

Nu ska jag packa det sista så att det blir gjort.

See ya!

Dagen D är äntligen här!

Så! Nu är det klart! Huset är mitt! Var på banken och skrev under alla papper idag och fick nycklarna. Efter att jag varit på banken gick jag in på Sandelus och köpte 2 prinsessbakelser och for ner till Gropen. Kära bror fyller år i dag så det är klart han ska ha lite gott fika! Han blev jätteglad!

Efter firandet av honom åkte jag hem och packade bilen full med färg och taper och åkte bort till huset.
Jag maskade alla lister osv och hann tom börja måla lite innan hungern blev för stor. Åkte förbi Tobbas och köpte lite korv och pommes.
Min tanke var att åka tillbaka till huset men jag är så attans trött. Får börja tidigt i morron istället. Hinner nog bli klar med sovrummet i morron så jag kan börja med vardagsrummet.
Tog lite bilder på hur det ser ut nu och ska lägga ut bilder hur det blir när det är klart.



Nalle Puh i all ära men jag vill ha lila!



Det ser svart ut men det är lila!

Nu ska jag slänga mig i soffan.

Ha det!

Mycket gjort.

I dag har jag fått mycket gjort. Jag har packat lite, putsat alla fönster och tvättat en massa målning. Jag ska ju bara bo här en vecka till så jag tyckte jag kunde börja flyttstäda lite.

Jag skulle ju slappa i soffan igår kväll men det blev en lite biltur med syrran istället. Hon plockade lite blommor och jag kollade efter djur. Hittade ett par rådjur ute vid Fågelsången som spanade på mig lika mycket som jag på dom. Tyvärr blev det inga direkta bra bilder. Jag fick zooma en massa och så skakar man ju rätt bra när man är pinknödig.  Men denna är iaf skaplig.



Nu ska jag fara ner till affären, måste ha lite bröd......

Hej då!

Så där ja, nu har jag varit duktig!

Nu har jag packat en massa småprylar, dammsugit mattor och rullat ihop dem, målat klart bokhyllorna, målat en liten fläck i köket där Lucifer åt tapet, målat klart skänken och lagat mat.

När jag var i huset förut insåg jag att jag måste tapetsera om hela vardagsrummet, så många fula hål som jag skulle störa ihjäl mig på om jag inte fixar bort dem. Ska åka och köpa tapeter i morron. Det  blir ljusa tapeter. Funderar på att sätta en mönstrad tapet på en väg, doch i samma färgskala typ.

Jag får nycklar och allt det på onsdag och då ska jag ta bilder för att visa hur det ser ut nu och sen ta bilder när det är klart. Kommer tyvärr inte hinna taptsera allt innan jag flyttar in men det är smällar man får ta. Bara jag får något gjort innan iaf så är jag nöjd. Sovrummer kommer jag att hinna få klart iaf, det ska ju bara tapetseras på en vägg där, de andra ska målas. Borde gå rätt fort.

Hämtade mina nya fina köksgardiner förut, kommer bli så fint när de kommer på plats.

Nu ska jag slappa i soffan lite med mitt te, kanske läsa ett kapitel eller två i min bok.....

Ha det!

En vecka kvar bara...

Om en vecka går flyttlasset och jag har en massa saker kvar att göra. Måste få en massa gjort nu i helgen.

Jag borde hinna med allt jag måste eftersom jag bara har 4 arbetsdagar kvar innan midsommar.
Idag ska jag dammsuga alla mina mattor för att sedan rulla ihop  och tejpa dem. Jag måste packa färdigt alla småprylar. Tömma skrivbordet och rensa badrummet på det jag inte behöver fram till lördag.

Ska förbi huset senare idag för att skriva på papper för vattnet, nån form av överlåtelse eller nått. Måste hämta mitt paket från Jotex också. Nya gardiner till köket! Ska snart åka ner och hämta paketet. Borde börja med något men saknar motivation. Ska kanske spela lite istället. Eller facebooka lite.

Jag återkommer senare idag med en uppdatering på hur långt jag kommit.

See ya!

Fy satan.....

Idag har jobbet sugit som bara den.
Det tog min 1½ timme att försöka äta en macka....


Vet inte vad det är med folk alltså. 2 fransmän som kom igår och som hade sina nycklar med sig under dagen kommer ner i receptionen och menar på att deras nycklar inte passar i låsen!!! Som om vi skulle byta lås över dagen utan att tala om det va! Jag fick följa med upp och jag hade inga som helst problem att öppna dörrarna. Slår vad om att de inte kollade viken nyckel vem hade.... Puckon.

Just nu sitter ett tyskt par i receptionen för att deras 5-åriga dotter ligger i rummet och sover. Kan de inte sitta tysta i rummet likagärna som att sitta här nere och hålla tyst??

Jag har fått springa upp och ner, fram och tillbaka hela jävla kvällen. Ska bli så skönt att få stänga och sova. Har 55 pers till frukost i morron, Elisabeth kommer in till 7 tack och lov.
Ska bli så skönt med ledig helg.
Jag jobbar bara 2 dagar nästa vecka för att jag ska flytta och likadant veckan efter men dåför att vi stänger över Midsommarhelgen.
 
Efter det är det bara 2 veckor kvar till semestern. Ska bli kul att åka till England med Björn & Mia.
Vi hoppas självklart på bra väder!

Nu ska jag ränna runt lite till innan jag får stänga för dagen!

Vi hörs....  eller  vad man nu ska säga.