England

Den numer årliga trippen till England började den 13 juli lite för 6 på morgonen.
 Jag, Maria och Björn åkte ner och hämtade mamma sen drog vi till Skavsta. Kom fram i god tid. Maria har problem med ett ben så hon hade ordnat med en rullstol på flygplatsen. Inte för att jag tycker att det är bra att hon har ont men vilken lyx att ha en rullstolsburen medresenär! Vi gick före i alla köer. Vi fick iofs vänta till sist med att gå på planet men vad gör det när det finns plats redan reserverad för oss(Ryanair har annars policyn att sitt där du vill typ). Jag hamnade på raden framför de andra, längst fram, inga problem med benutrymme där inte!
 


Flyget gick som vanligt fort och vi landade på utsatt tid. Väl på plats på Stanstead väntade en ny rullstol. Samma sak här, förbi alla köer och minmal väntetid. Sisst av planet men först genom passkontrollen. Vi hämtade våra väskor och mer eller mindre sprang ut för att ta ett bloss. Efter en välbehövlig rökpaus gick vi ner för att ta bussen hem till Jacki där vi skulle bo.



Vi missade bussen med en ½ minut.... Men men, de går varje halvtimma så vi hann med lite mer röka innan nästa kom.
Väl hemma hos Jaci packade vi upp lite innan vi gick ner på stan fär lite lunch. Vi gick till en Thairestaurang som ligger i grannkvarteret. God mat men ganska liten portion. Efter lunch knatade vi hem igen för att sova lite middag. Senare på kvällen gick vi åter ner på stan och kollade läget lite. Käkade en hamburgare på ett litet fettstinkade hak innan vi gick hem igen.

Tisdagen var vigd åt en busstur till närliggande byn Saffron Walden. En liten pittoresk helengelsk by. Mysig som bara den. På torget var det marknad men om den var så mycket att ha är tveksamt.  Det är det gamla vanliga, precis som hemma, kläder och krafs. Mamma hittade dock ett stånd som lockade.........



.... kaffebröd och bakverk! Jävligt frestande men trots detta var det ingen som köpte något. Vi skulle nämligen till Kings Arms för att käka lunch. Kings Arms är en gammal pub, vet dock inte från när den är men den är gammal! Vi käkade tradiotinella sandwichar. Gott!! Vi sprang in och ut i en mängd olika affärer. De andra handlade nog något men jag kan inte minns att jag köpte något mer än vatten att dricka.



St Mary's kyrkan är stor som en katedral coh byggdes nån gång på 1600 talet enligt killen på puben.




Efter en hemsk bussfärd hem gick vi till Pizza Hut för kvällsmat. God pizza!

På onsdagen var tänkt att vi skulle åka ner till London men det var ingen som var särskilt sugen på det. Jag har ju varit där flera gånger innan. Vi tog tåget till Cambridge istället. Tog inte en enda bild där! Vi shoppade en del, jag såg till att Lucifer fick en likadan bricka till hans halsband som tjejerna har. Cambridge är ju en ganska "fin" stad så allt var så dyrt. Vi blev inte så långrandiga där utan tog snart tåget hem igen.

Tordagen spenderades i Harlow, 20 minuter från Bishops Stortford. Här finns ett stooort shoppingcenter med mängder av affärer. Köpte en massa strumpor och 3 par jumpadojjor.  Orken tog slut innan affärerna gjorde det. Vi käkade lunch på MCD för ovanlighetens skull. Senare på kvällen vill Jacki och Andy bjude på traditionell engelsk middag. Vi intog matsalsbordet och åt och drack gott. Senare bröt värsta åskvädret ut, det blekte och small som bara den. För att kunna röka på maten togs en massa paraplyer fram.  Där stog vi i spöregnet och rökte.




Fredagen innebar hemresa men innan det hann vi med en sväng på stan och lunch på The Jolly Brewer, en pub med världens godaste burgare! Efter lunch gick vi hem till Jacki och tog en snabbfika innan vi var tvugna att ta bussen till flygplatsen.
Precis som vid ankomst gick vi före alla köer och slapp stå i timmar vid säkerhetskontrollen. Tyvärr drog ett nytt åskväder in över stanstead så det plan vi skulle flyga med hem kunde inte landa. Var iofs inte bara vårt plan som hade problem. Tydligen hade 2 plan träffats av blixten, visserligen ofarligt men det skakar visst en del. Många var skitsura över förseningarna men jag tycker bara det är larvigt. Det handlar inte om att Ryanair vill sabba för folk, det handlar ju om säkerhet. Folk är bara så dumma ibland. Vi lyfte 1 timma och 40 minuter för sent men var bara en timma sena hem.

Kanske har jag råd att åka nästa år igen men det återstår att se. Jag måste ju kunna betala huset till att börja med. Nöjen får vänta.

Nu ska jag fixa klart allt innan jag måste åka och jobba igen.

Vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det var inte dåligt vad Gerd spana in tårtbordet!



Fattar dock inte hur ni kunde låta bli att köpa nåt, det går ju bara lixom inte...



:-P



KrimsKRAMs

2009-08-13 @ 20:23:31
Postat av: Linda

Men så skumt .. Mitt namn försvann i första inlägget .. Hur eller hur så va det bara jag ..



haha

2009-08-13 @ 20:24:36
Postat av: Anna

Ja vi var la på väg att köpa men sen sa vi att vi tar det feter maten, men vi glömde. Vi köpte lite fikabröd på Sainsburys senare!

2009-08-13 @ 21:20:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback